Gevulde paprika’s header afbeelding

Gevulde paprika’s

Bijgerechten

Ingrediënten
  • 3 paprika’s
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 2 uien
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 200 g mozzarella
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd vervolgens de paprika, aubergine en courgette in gelijke kleine blokjes. Ris de rozemarijn en tijm van de steeltjes en snijd het fijn. Verhit in een ruime pan een scheutje olijfolie en fruit de uien en knoflook aan.Voeg vervolgens alle gesneden groenten toe. Snijd de cherry-tomaten in vieren en voeg ookdeze aan de pan toe. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Vet de ovenschaal in met olijfolie en leg de gehalveerde paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s rijkelijk met de groente vulling. Pluk de mozzarella en verdeel het over de gevulde paprika’s. Bak de paprika’s gedurende 25 minuten in de oven.