Bloemkoolgratin header afbeelding

Bloemkoolgratin

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 12 cherrytomaatjes
  • 500 gr aardappelen
  • 375 ml melk
  • 3 el bloem
  • 150 gr geraspte kaas
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze

Kook de aardappelen en bloemkool 10 minuten. Laat goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de prei in ringen en bak in wat boter aan. Snijd de knoflook fijn, voeg toe en
bak even mee. Roer de bloem erdoor, bak 1 minuut mee en giet al roerend de melk erdoor. Laat even pruttelen. Breng op de smaak met nootmuskaat, paprikapoeder, zout en peper. Smelt de helft van de kaas erdoor. Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Leg de bloemkool in de ovenschaal, leg de tomaatjes erop en eindig met de aardappel. Schenk de saus erover. Bestrooi met de rest
van de kaas. Zet 30 minuten in de oven.