Bietensalade header afbeelding

Bietensalade

BijgerechtenHoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo bieten
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 rode ui
  • 3 appels
  • 350 gr cannellini bonen
  • Paar takjes dille
  • 6 augurken
  • 6 eieren
  • 4 el yoghurt
  • 4 el mayonaise
  • 2 el balsamicoazijn
Bereidingswijze

Kook de bieten gaar en laat ze afkoelen. Pel de schil van de bieten en snijd ze in blokjes. Kook de eieren hard. Snijd de rode ui in dunne ringen. Snijd de bleekselderij en appels in blokjes. Meng de bieten met de appel, bleekselderij en ui. Snijd de augurken fijn en meng erdoor. Laat de bonen uitlekken. Snijd de eieren in kleine stukjes en voeg met de bonen toe. Snijd de dille fijn en strooi erdoor. Maak een dressing van de yoghurt, mayonaise en balsamicoazijn. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.