Zuurkoolquiche header afbeelding

Zuurkoolquiche

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gr zuurkool
  • 10 stengels bieslook
  • 1 appel
  • 4 eieren
  • 2 tl mosterd
  • Rol bladerdeeg
  • 200 ml kookroom
  • Handje geraspte kaas
  • 1 el paneermeel
  • Snuf kerriepoeder
  • 1 rookworst
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg. Verdeel het paneermeel over de bodem. Laat de zuurkool goed uitlekken. Doe de mosterd, room en
eieren in een kom. Voeg de zuurkool toe. Breng op smaak met zout en peper en de kerriepoeder. Schil de appel en snijd in blokjes. Snijd de rookworst in stukjes en roer met de appel door de
zuurkool. Verdeel het mengsel over de vorm en bestrooi met de kaas. Bak hem in ongeveer 45 minuten gaar. Garneer af met de bieslook.