Kippastei met broccoli header afbeelding

Kippastei met broccoli

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 stronk broccoli
  • 1 ui
  • 200 gram doperwten
  • 2 tenen knoflook
  • 10 gram tijm
  • 1 rol bladerdeeg
  • 200ml kookroom
  • 1 gegaarde kip
  • 4 el boter
  • 6 el bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Trek de kip in beetklare stukken. Snijd de knoflook, tijm en ui fi jn. Bak dit 3 minuten in de boter in een ovenbestendige
koekenpan. Maak kleine roosjes van de broccoli. Voeg de bloem toe aan de pan en blus af met 1 liter water. Roer goed door. Voeg het bouillonblokje en de kookroom toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de kip, doperwten en broccoli toe, roer door en laat iets indikken. Dek de pan af met het bladerdeeg en prik er gaatjes in. Bak 20 minuten in de oven.