Kruidensalsa chimi churri header afbeelding

Kruidensalsa chimi churri

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 40 gram koriander
  • 40 gram platte peterselie
  • 20 gram munt
  • 40 gram oregano
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • 4 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 100ml olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
Bereidingswijze

Hak de kruiden grof. Snipper de sjalotjes fijn en hak de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze ook fijn. Meng de vier kruiden met de sjalotjes, knoflook en rode peper in een kom. Pers de limoen uit en voeg het sap samen met de rode wijnazijn toe aan de kom. Voeg de olijfolie beetje voor beetje toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper en laat minimaal 2 uur staan, zodat de smaken goed kunnen mengen. Heerlijk bij rood vlees van de barbecue.