Frittata met spinazie header afbeelding

Frittata met spinazie

Hoofdgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 200 gram spinazie
  • 1 ui
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram tijm
  • 4 eieren
  • 100 gram cheddar
Bereidingswijze

Snijd de ui in dunne ringen en bak in een ovenvaste pan in wat olie 15 minuten tot hij zacht en gekarameliseerd is. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de knoflook fijn en rits de blaadjes van de tijm. Voeg de knoflook, tijm en spinazie toe en verwarm tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles uit de pan en houdt apart. Snijd de paddenstoelen. Bak deze in wat boter een paar minuten. Klop de eieren los in een kom en rasp de cheddar hierdoor. Breng op smaak met zout en peper. Voeg het spinazie- en het eimengsel toe aan de pan en bak 3 minuten. Zet daarna nog 5 minuten in de oven. Lekker met brood of een frisse salade.