Gepofte aardappel met kaas en spek header afbeelding

Gepofte aardappel met kaas en spek

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 Malta aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 250 gr zure room
  • 100 gr cheddar
  • 250 gr ontbijtspek
  • 1 el worcestershiresaus
Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Prik in alle aardappelen gaatjes en wikkel in aluminiumfolie. Bak in een uur gaar. Zet de temperatuur op 180 graden. Leg de spekplakken naast elkaar op  een bakplaat en bak krokant. Snijd de bosui in ringen, houd een klein beetje apart. Rasp de cheddar. Snijd de aardappelen doormidden en lepel ze leeg. Verkruimel het spek. Doe de  aardappelpuree in een kom en voeg de zure room, worcestershiresaus, bosui en helft van het spek en de cheddar toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in de aardappelen en strooi de overige cheddar erover. Zet nog 5 minuten in de oven. Garneer met spek en bosui.