Zoete aardappelpompoensoep header afbeelding

Zoete aardappelpompoensoep

HoofdgerechtenVoorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gr zoete aardappelen
  • 1 Hokkaido pompoen
  • 2 rode paprika’s
  • 500 gram tomaatjes
  • 2 limoenen
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotjes
  • Stukje gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 bouillonblokjes
Bereidingswijze

Snijd de pompoen in blokjes. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
Schil de zoete aardappelen en snijd hier blokjes van. Halveer de tomaatjes. Snijd de knoflook, sjalotjes en gember fijn. Verhit wat olie in een soeppan en voeg de knoflook, sjalotjes en gember toe. Bak even aan en voeg dan de zoete aardappel, pompoen, tomaatjes en paprika toe. Bak 5 minuten aan. Voeg de kokosmelk, bouillonblokjes en 1 liter water toe. Laat 15 minuten zacht
pruttelen. Pureer de soep en voeg het sap van de limoenen toe. Breng op smaak met zout en peper.