Spruitenovenschotel header afbeelding

Spruitenovenschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kilo spruitjes
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 230 ml volle room
  • 1 el mosterd
  • 150 gram bacon
  • ½ tl cayennepoeder
  • 70 gram geraspte kaas
Bereidingswijze

Bak de plakjes bacon lekker knapperig in een koekenpan. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook fijn. Halveer de spruiten en bak die in het vet van de bacon met de knoflook, sjalotjes en cayennepoeder. Voeg zout en peper toe. Als de spruitjes bruin kleuren, voeg dan de room en mosterd toe. Verkruimel de bacon en roer erdoor. Giet het geheel in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Zet het geheel 15 minuten in de oven.