Stoofperen crumble header afbeelding

Stoofperen crumble

4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram Gieser Wildeman
  • 200 ml rode wijn
  • 30 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 100 gram bloem
  • 75 gram witte bastaardsuiker
  • 50 gram roomboter
  • 1 el kaneel
Bereidingswijze

Schil de peertjes, maar laat de steel eraan. Zet de peertjes rechtop in een pan en voeg de suiker, wijn, het kaneelstokje en 10 ml water toe. Breng aan de kook en zet het vuur lager als het
kookt. Kook in ongeveer 2 uur zacht. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de stoofperen in kleine stukjes en leg in een ovenschaal. Meng de bloem, witte bastaardsuiker, boter, kaneel en een snufje zout tot een kruimeldeeg. Verdeel over de peertjes. Bak 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is.