Oma’s appeltaart header afbeelding

Oma’s appeltaart

Nagerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • 1,2 kilo Goudreinetten
  • 160 gram roomboter
  • 160 gram witte basterdsuiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 10 gram vanillesuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 4 tl custardpoeder
  • Scheutje melk
Bereidingswijze

Voeg de boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker, 2 eetlepels melk en een snufje zout toe aan een kom. Kneed tot een stevig deeg. Vet de bakvorm in. Verdeel het deeg in 3 delen. Met 1 deel bekleed je de bodem, met 1 deel de zijkanten en van het derde deel snijd je stroken. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng met de kristalsuiker, custardpoeder en kaneel. Verdeel over de bakvorm. Leg de stroken deeg kruiselings op de taart. Smeer de stroken in met wat melk. Bak in 45 minuten goudbruin.