Klassieke preisoep header afbeelding

Klassieke preisoep

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 800 gram prei
  • 200 gram vastkokende aardappel
  • 10 stengels bieslook
  • 50 gram roomboter
  • 380 ml gevogeltefond
  • 750 ml water
  • 100 ml slagroom
Bereidingswijze

Snijd de onderkant van de preistengels. Snijd de prei tot halverwege in de lengte. Was de prei en snijd de hele stengel in dunne ringen. Smelt de boter in een pan en bak de prei hierin voor 5 minuten aan tot ze glazig zijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1cm. Bak ze 1 minuut mee. Voeg het fond en het water toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep. Snijd de bieslook fijn en garneer de soep hiermee.