Rode bietensoep header afbeelding

Rode bietensoep

Bijgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 400 gram rode bieten appel/ui
  • 1 winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 tl kokosolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 100 gram zure room
Bereidingswijze

Schil de winterpeen en snijd deze in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp het stukje gember. Neem een soeppan, verwarm hierin de kokosolie en fruit de knoflook en gember hierin aan. Voeg de winterpeenblokjes toe en bak 5 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg de bieten met appel en ui toe en bak 1 minuut mee. Voeg de bouillonblokjes en 750 ml water toe. Breng tegen het kookpunt aan en laat 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper en pureer de soep. Serveer de soep met de zure room.