Geroosterde bospeen met honing header afbeelding

Geroosterde bospeen met honing

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 g Katwijkse bospeen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1 theelepel gedroogde tijm (of enkele takjes verse tijm)
  • Snufje zout en versgemalen peper
  • Optioneel: een kneepje citroensap of wat grofgehakte peterselie voor de afwerking
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de bospeen en snijd het loof bij (laat eventueel een klein stukje groen zitten voor de sier). Schrapen hoeft niet, ze zijn al lekker schoon.
Leg de penen op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, honing, tijm, zout en peper. Hussel alles goed door elkaar. Rooster de bospeen in de oven in zo’n 25 tot 30 minuten gaar, tot ze zacht zijn en hier en daar licht gekaramelliseerd. Voor een frisse twist kunt u er vlak voor het serveren  wat citroensap over sprenkelen of wat verse peterselie toevoegen. Lekker bij: gebakken aardappeltjes, gegrilde kip of een stukje zalm.