Gewokte paksoi met knoflook en sesam header afbeelding

Gewokte paksoi met knoflook en sesam

BijgerechtenHoofdgerechtenLunchgerecht, 4 stuks

Ingrediënten
  • 2 struiken paksoi
  • 2 teentjes knoflook, fi jngehakt
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd
  • 1 eetlepel olie om in te wokken (bijv. arachide of zonnebloem)
Bereidingswijze

Even geen zin in gedoe, maar wel iets lekkers en gezonds? Neem 2 struiken paksoi. Snijd het kontje eraf, was alles goed en snijd de stelen in stukjes, het blad wat grover. Verhit een scheutje olie in een grote pan of wok. Eerst gaan 2 teentjes knoflook (gesnipperd) en een stukje verse gember (geraspt) erin, dat begint al lekker te ruiken! Na een halve minuut mogen de stelen van
de paksoi erbij. Roerbak die 2 minuten, dan het blad toevoegen. Nog 2 minuutjes omscheppen en dan een scheutje sojasaus en wat geroosterde sesamzaadjes erover. En klaar! Lekker met rijst, noedels of gewoon als bijgerecht bij een stukje vis of kip.