Romige hokkaidosoep header afbeelding

Romige hokkaidosoep

BijgerechtenHoofdgerechtenLunchgerecht, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 middelgrote Oranje Hokkaido pompoen (ongeveer 1 à 1,2 kg)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie of een klontje roomboter
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 ml room of kokosmelk (naar smaak)
  • Zout en versgemalen peper
  • Eventueel: snufje kerriepoeder of komijn voor wat pit
  • Ter garnering: geroosterde pompoenpitten of een lepeltje crème fraîche
Bereidingswijze

De bereiding is eenvoudig, maar het resultaat smaakt alsof u er uren voor in de keuken stond. Was de pompoen goed en snijd hem in stukken (de schil mag eraan blijven).
Verwijder de pitten en snijd ook een ui, een teentje knoflook en een wortel. In een ruime pan fruit u de ui en knoflook in wat olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg dan de pompoen en wortel toe, samen met een halve liter groentebouillon. Laat dit alles zachtjes koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep met een staafmixer en roer er een scheutje room of kokosmelk door voor extra zachtheid. Breng op smaak met een snufje zout, wat peper en eventueel een mespuntje kerrie. Serveer met geroosterde pompoenpitten of een lepeltje crème fraîche, dat maakt het helemaal af.