Gieser Wildeman-stoofperen header afbeelding

Gieser Wildeman-stoofperen

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 kg Gieser Wildeman-stoofperen
  • 400 ml rode wijn
  • 200 ml water
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 stukje citroenschil of een dun plakje gember
  • Eventueel: een stukje vanillestokje of een snufje steranijs voor extra diepte
Bereidingswijze

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan voor de sier. Snijd de onderkant iets recht af, zodat ze mooi blijven staan in de pan. Leg de peren rechtop in een ruime pan en giet de wijn en het water erbij tot ze net onder staan. Voeg suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en de citroenschil toe. Breng rustig aan de kook, zet dan het vuur laag en laat de peren ongeveer 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven met de deksel half op de pan. Draai ze af en toe om, zodat ze egaal kleuren. Als ze mooi rood en boterzacht zijn, laat ze afkoelen in het vocht. Dat is het geheim van de volle smaak. Serveer ze warm of koud, heerlijk bij wild, stoofvlees of gewoon met een bolletje vanille-ijs.