Peruaanse ceviche (rauwe vis) header afbeelding

Peruaanse ceviche (rauwe vis)

Bijgerechten

Ingrediënten
  • 1 verse witte zeevis (bijv. witte tonijn, tong of heilbot)
  • 125 ml limoensap
  • 250 ml sap van minneola’s
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 1 tl. Zout
  • 1 of meer chilipepers (naar smaak) gehakt
  • 1 middelgrote ui, plakje zeer dun in halve maantjes
  • 4 tl. Gehakte koriander
  • houdt wat pepers en uiensnippers apart voor garnering
Bereidingswijze

Snijd de vis in kleine stukjes (hoe groter de stukken, hoe langer het zal duren om te marineren). Roer de uien en pepers door het citrussap. Bestrooi de vis met zout en leg het in het citrussap. Laat minimaal twee uren marineren in de koelkast. Garneer met koriander en overgebleven peper en ui. In Peru serveren ze Ceviche met aardappelen en een lekker koud biertje.