Aardappelsalade met rookspek en champignons header afbeelding

Aardappelsalade met rookspek en champignons

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1kg frieslander (kleintjes of in grove stukken)
  • 500gr champignons in kwarten gesneden
  • 1 bosui
  • 100gr rookspek blokjes
  • 1-2 el olie
  • zout & peper naar smaak
  • 1-2 tl suiker
  • balsamico-azijn
  • (groente)bouillonblokje
Bereidingswijze

Was de aardappels en laat ze afgedekt 20 minuten koken. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Maak de champignons schoon. Maak de bosuitjes schoon, leg wat opzij voor garnering en snijd de rest in ringetjes. Bak het spek knapperig in een pan. Neem het uit de pan, verhit de olie in het spekvet, bak de champignons hierin rondom 5 minuten, voeg 1-2 theelepels suiker toe en laat al roerende kort karameliseren. Breng op smaak met zout en peper. Voeg 200 milliliter water, de balsamico en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de bosui en het spek toe, giet de hete marinade over de aardappelen en laat een uur marineren. Garneer met de rest van de bosuitjes.

U kunt dit recept ook in terug vinden in de Vol Smaak flyer van week 25