Voorgerechten, 4 personen
IngrediëntenDoe de erwtjes in een koude pan. Leg het bosje munt erop en breng een ketel water aan de kook. Giet het kokende water over de erwten, maar niet meer dan nodig is om erwten en munt net te bedekken. Leg het deksel op de pan zodat het water weer aan de kook komt. Kook de erwten tot ze zacht zijn – en dat moet maar een paar minuten duren. Laat ze onmiddellijk uitlekken in een vergiet en doe de erwten en de munt dan in een slakom. Beetje zout en zwarte peper over en pers er wat citroensap over uit. Bedek de erwtjes en de munt met olijfolie (het is belangrijk om de beste olijfolie te nemen, want hoe beter de kwaliteit van de olie is, hoe lekkerder dit gerecht). Meng alles goed. Laat de erwten een half uur staan voordat je ze serveert, zodat de aroma’s goed op elkaar in kunnen werken.
“lekker met gegrilde vis, geroosterde lams- of varkenskoteletten of een lekkere gebraden kip. Het is altijd weer een opwindend gezicht, die malse groene erwtjes in de goudachtig groene olie.”