Watermeloen steak header afbeelding

Watermeloen steak

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 8 grote vastkokende aardappelen stukken watermeloen van ong. 10 bij 15 cm zonder schil
  • 1 glas sherry
  • 1el ongezouten boter
  • zout en peper naar smaak
  • olie
  • feta kaas
  • 1/4 kopje balsamico azijn
  • 6 munt blaadjes
Bereidingswijze

Verhit de oven voor op 150 C. bestrijk een stuk bakpapier zo groot als de grilpan. Leg de stukken watermeloen in de grilpan en giet de sherry erover. Verdeel de boter in gelijke porties op de watermeloen. Bestrooi met zout en peper. Bedek de watermeloen met het bakpapier en sluit de pan goed af met aluminiumfolie. Laat ze 2 tot 2 ½ uur in de oven staan. Kook de balsamico azijn in tot ongeveer de helft. Verkruimel de fetakaas over de steaks en besprenkel ze met de ingekookte balsamico. Serveer met blaadjes munt.