Gestoofde boontjes met kokos en pinda’s header afbeelding

Gestoofde boontjes met kokos en pinda’s

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram sperziebonen in stukjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 el. olijfolie
  • 2 cm gemberwortel geraspt
  • 1 fijngehakte chilipeper
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 100 gram santen
  • 2 dl water
  • 50 gram pinda's
  • 4 eetlepels geraspte kokos
Bereidingswijze

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui hierin 2 minuten op een laag vuur. Voeg de gember, knoflook en chilipeper toe

Voeg de boontjes toe en roerbak deze drie minuten op een matig vuur mee. Voeg de santen en het water toe.

Stoof de bonen op laag vuur met de deksel op de pan

in ongeveer 10 minuten gaar. Laat het vocht de laatste paar minuten op een wat hoger vuur en met het deksel van de pan verdampen. Rooster de pinda’s circa 1 minuut in een droge koekenpan. Voeg de kokos toe en bak deze even op een laag vuur mee. Strooi dit mengsel over de gare boontjes en serveer met rijst en gebakken banaan