Curryschotel header afbeelding

Curryschotel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 750 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 200 gram sperziebonen, gehalveerd
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 2 el. olie
  • 15 gram verse gember, geschild, geraspt
  • 1 el. (verse)koriander, fijngehakt
  • 500 ml. bouillon
  • 200 ml. kokosmelk
  • 4 kopjes rijst
Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de ui, knoflook, peper en gember lichtbruin.

Voeg de koriander, zoete aardappel, courgetten en boontjes toe.

Roer even door en doe dan de bouillon en de kokosmelk erbij.

Laat alles op een laag vuur in ongeveer 20 minuten gaar worden.

Kook ondertussen de rijst. Roer de curry door de rijst.

Lekker met een frisse salade!