Spaanse tortilla header afbeelding

Spaanse tortilla

Hoofdgerechten, 3 a 4 personen

Ingrediënten
  • 200 gram bloemkool in roosjes (of geraspt)
  • 200 gram broccoli in roosjes (of geraspt)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 gram tomaten, in reepjes
  • 6 eieren
  • 1 el. tomatenpuree
  • 1 el. olie
  • 200 gram geitenkaas
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Kook de broccoli- en bloemkoolroosjes beetgaar.

Laat ze in een vergiet goed uitlekken (wanneer je ze raspt hoef je niet voor te koken).

Verhit de olie in een (grot) koekenpan en fruit de ui en rode peper zachtjes glazig.

Voeg de paprika, tomaat, broccoli en bloemkool toe en bak alles 2 minuten mee.

Klop de eieren los met wat water, tomatenpuree, zout en peper.

Schenk het over de groente. Verdeel de geitenkaas erover.

Laat de tortilla, met een deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes stollen.

Haal na ongeveer 5 minuten de deksel van de pan en zet hem in de oven tot de kaas is gesmolten.