Sperziebonen met tomaat en sinaasappel header afbeelding

Sperziebonen met tomaat en sinaasappel

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 trostomaten
  • 2 perssinaasappelen
  • 1 ui
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 gram boter
  • Zout, peper
Bereidingswijze

Ontval de trostomaten (kruis de velletjes in, dompel ze voor ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf) Snijd de tomaten in stukjes.

Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes.

Maak de sperzieboontjes schoon en snijd ze in stukken van ca. 4cm.

Pers de sinaasappelen uit. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook glazig.

Roer de tomaten en sperziebonen erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

Laat de sperziebonen ongeveer 10 minuten zachtjes smoren.

Roer het sinaasappelsap door de groenten, breng het al roerende aan de kook en laat het vocht nog even inkoken. Lekker met kip en rijst!