Limburgse Aspergesalade header afbeelding

Limburgse Aspergesalade

Bijgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram asperges
  • 300 gram ijsbergsla, fijngesneden
  • 2 trostomaten
  • 250 gram krielaardappelen, gaar gekookt
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • 200 gram verse zalm of uitgelekte zalm uit blik, in stukjes
  • 2 gekookte eieren
  • 50 gram augurkjes
  • Peper
  • 300 ml. mayonaise
Bereidingswijze

Schil en kook de asperges in een bodem met water in ca. 15 minuten gaar.

Snijd de gare krielaardappeltjes in schijfjes.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in blokjes.

Hak 1 ei fijn en snijd 1 ei in partjes.

Snijd de asperge en augurken in stukjes van ongeveer 2cm.

Vermeng de stukjes asperge met de aardappel, tomaat, zalm, augurk, zilveruitjes en het gehakte ei.

Schep de mayonaise er door en breng op smaak met peper.

Verdeel de aspergesalade op 4 borden op bedjes van sla en leg op elk bord een partje gekookt ei.