Geroosterde aardappelen header afbeelding

Geroosterde aardappelen

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1,5 kg nieuwe oogst aardappelen, in stukjes
  • 1 mandarijn
  • 4 takjes salie
  • 50 gram zachte boter
  • 1 bol knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 1 el. rode wijnazijn
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de aardappelen met een klein beetje zout circa. 7 minuten.

Giet ze af en laat ze even uitwassen. Snijd de boter in kleine stukjes.

Verdeel de aardappelen over een bakpapier beklede bakplaat en verdeel de boter, een beetje zout en peper erover.

Bak ze in de oven in circa 30 minuten goudkleurig. Druk de aardappelen dan voorzichtig plat. Snijd de salieblaadjes fijn. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn.

Meng in een kom een flinke scheut olijfolie met de rode wijnazijn, salie en knoflook en meng het door de aardappelen. Schil enkele repen schil van de mandarijn en verdeel tussen de aardappelen.

Bak ze circa 40 minuten in de oven. Verwijder de schillen van de mandarijn en serveer de aardappelen op een groot bord of schaal.

bron: 24kitchen