Rabarbertaart header afbeelding

Rabarbertaart

Amuses, 4 personen

Ingrediënten
  • 600 gram rabarber, in kleine stukjes
  • Ongeveer 150 gram fijne kristalsuiker
  • Pakje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 250 ml. melk
  • 250 ml. slagroom
  • 55 gram koude boter
  • 25 gram amandelpoeder
Bereidingswijze

Snijd een dag van te voren de rabarber in stukjes van 2 cm,

meng ze met 60 gram fijne kristalsuiker en zet opzij.

Laat de rabarber de volgende dag 30 minuten in een zeef uitlekken.

Bekleed een ingevette taartvorm met plakjes bladerdeeg.

Prik de bodem gelijkmatig in met een vork.

Leg er een vel bakpapier in en vul de deegbak met bakerwten.

Bak hem 15 minuten in een tot 180 graden verhitte oven.

Klop het ei met 75 gram fijne kristalsuiker luchtig, klop de melk, slagroom, amandelpoeder en koude boter door.

haal de steunvulling en bakpapier uit de bodem en verdeel de rabarber erin.

Giet de amandelvulling eroverheen. Bak de taart circa 15 minuten in de oven.

Bestrooi de rabarbertaart na het bakken eventueel met wat kristalsuiker