Bloemkool soep header afbeelding

Bloemkool soep

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 Hollandse bloemkool in roosjes
  • 1 bosje bieslook, gehakt
  • 50 gram boter
  • 1 stengel prei, fijngesneden
  • 1 el. kerrie
  • 50 gram bloem
  • 500 ml. bouillon
  • 250 ml. room
  • 2 eidooiers
Bereidingswijze

Verwarm de boter op matig vuur.

Voeg de prei en de kerrie toe en roer het goed door elkaar.

Voeg vervolgens de bloem toe. Voeg de bloemkool toe. (houd een paar kleine roosjes opzij).

Kruid met peper en zout en laat het op een laag vuur en onder regelmatig roeren nog 25 minuten pruttelen.

Haal de pan van het vuur, pureer het mengsel fijn en voeg vervolgens driekwart van de room toe.

Kruid met peper en zout indien nodig.

Laat pruttelen, haal van het vuur, meng de eidooiers met de rest van de room en voeg dit mengsel toe aan de soep. Meng goed en laat vooral niet koken.

Garneer met bieslook en de kleine bloemkoolroosjes die u opzij hebt gehouden.

bron: okokorecepten.nl