Oosterse sperziebonen met rijst header afbeelding

Oosterse sperziebonen met rijst

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 300 gram rijst
  • 500 gram sperziebonen
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 1 paksoi
  • 3 perziken, in stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gram cashewnoten
  • arachideolie
  • 1 el. kerriepoeder
  • 50 ml. chilisaus
Bereidingswijze

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer ze.

Kook de sperziebonen circa 3 minuten en giet ze af. Snijd het wit van de paksoi in reepjes en houd het groen apart. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de gember circa 2 minuten.

Voeg kerriepoeder toe en roer het goed door. Voeg het wit van de paksoi, de sperziebonen, bosuitjes en perzik toe en bak circa 5 minuten mee.

Roer de chilisaus, cashewnoten en het groen van de paksoi erdoor. Warm circa 5 minuten goed door en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Schep de groente over de rijst.