Pruimentaart header afbeelding

Pruimentaart

Nagerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • 300 gram pruimen, doormidden en ontpit
  • 1 (elstar) appel, in dunne plakjes
  • 150 gram suiker
  • 2 el. poedersuiker
  • 115 gram zachte boter
  • 125 gram bloem
  • 1 tl. bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 tl. kaneel
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop 150 gram suiker en de zachte boter met een mixer romig.

Mix de eieren en vervolgens de bloem, bakpoeder en zout door het beslag tot het glad is.

Verdeel het beslag in de springvorm.

Beleg met de plakjes appel en de pruimen (met de snij-zijde naar boven).

Bestrooi alles met de poedersuiker en het kaneel.

Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven.