Pompoensoep header afbeelding

Pompoensoep

Voorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram pompoen, in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 banaan, in plakjes
  • 1 rode peper, fijngehakt (zaadjes verwijderen)
  • 1 of 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2cm verse gember, geraspt
  • 1 1/2 l (kippen)bouillon
  • 2 el. olie
  • 1 blikje kokosmelk
  • 2 tl. kerriepoeder
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de prei, rode peper, knoflook en gember.

Voeg dan de pompoen, banaan en kerriepoeder toe en roer het goed door.

Voeg daarna de bouillon toe en breng alles aan de kook.

Laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer.

Roer dan de kokosmelk door de soep en breng het op smaak met peper en zout.