Couscous met venkel en mandarijn header afbeelding

Couscous met venkel en mandarijn

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 venkelknollen, in blokjes
  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • Sap van 3-5 mandarijnen
  • blikje tomatenpuree
  • Couscous
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1/2 tl. kwarwijzaad
  • 1 tl. kurkuma
  • 1 tl. kardemompoeder
Bereidingswijze

Maak de couscous klaar volgens de verpakking.
Verhit olijfolie en fruit de ui aan, voeg dan de venkel en paprika toe.

Laat dit alles een paar
minuten bakken. Voeg alle kruiden ( naar smaak) toe.

Roer goed door en bak nog even mee.

Schenk het mandarijnen sap erbij en laat het even sudderen.

Voeg de tomatenpuree toe, zet het vuur laag en laat alles een paar minuten met deksel op de pan sudderen.

Doe er als het nodig is eventueel wat water bij.

Serveer het naast of door de couscous. Bron: smulweb