Gele mango curry header afbeelding

Gele mango curry

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • 1 a 2 gevolgen mango's, in blokjes
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 bosui, in ringetjes
  • ong. 3 cm verse gember, geraspt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2,5 el. gele curry pasta
  • 100 ml. kippenbouillon
  • 2 el. ketjap manis
  • 400 gram rijst
  • Een beetje olie
Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit wat olie in de wok. Voeg de gember, knoflook en de currypasta toe.

Wok dit tot er een lekkere geur van de currypasta af komt.

Voeg dan de kipfiletblokjes toe en roer het goed door.

Bak op middelhoog vuur en bak de kip gaar.

Voeg dan de bouillon en ketjap toe. Pureer de mango met kokosmelk tot een glad mengsel en schenk het bij de kip.

Laat het 5 minuten zachtjes  door sudderen. Voeg dan de bosui en suiker toe.