Tjap tjoy header afbeelding

Tjap tjoy

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 komkommer, in reepjes
  • 1 winterwortel, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 150 gram tauge
  • 1 rode peper, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, geraspt
  • 125 gram bamboescheuten (blik)
  • 500 gram kipfilet, in reepjes
  • 2 el. ketjap manis
  • 2 el. vissaus
  • 4 dl. kippenbouillon
  • 3 tl. maizena
Bereidingswijze

Bak de kip in hete olie rondom bruin.

Schep de kip uit de pan en bak de rode peper en knoflook kort in de achtergebleven olie.

Voeg dan de wortel en paprika toe. Doe daarna 3 minuten de champignons, komkommer en bamboe bij.

Wanneer de groente beetgaar is voeg je de kip weer toe.

Meng de ketjap, vissaus, bouillon en maïzena en roer het door de groente.

Verwarm het geheel tot het gaat binden. Voeg als laatste de taugé toe.

Lekker met witte rijst of bami!