Risotto met citrusvruchten header afbeelding

Risotto met citrusvruchten

Nagerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • Schil van 1 limoen en het sap
  • Schil van 1 citroen en het sap
  • 2 sinaasappelen in partjes gehakt
  • 400 gram arboriorijst
  • 1,25 deciliter witte wijn
  • 7,5 dl warm sinaasappelsap
  • 2 el. bruine rietsuiker
  • 4 el. suiker
  • 100 gram boter
  • 50 gram geroosterd amandelschaafsel
Bereidingswijze

Doe de boter, suiker en schillen in een pan. Roer alles goed door en bak het mengsel tot het bubbelt en begint te geuren. Voeg de rijst toe, roer alles goed door elkaar en laat 2 minuten sudderen. Giet de witte wijn erbij. Roer het geheel goed door zodat de alcohol kan verdampen en de rijst het vocht op kan nemen. Giet er 2,5 deciliter sinaasappelsap bij en roer de rijst door het sudderende sap. Doe er weer 2,5 deciliter sinaasappelsap bij als de rijst dreigt droog te koken en roer alles weer goed door. Ga zo door tot al het sap is opgenomen en de rijst zacht is. Roer de stukjes sinaasappel, citroen en limoensap en rietsuiker erdoor (verwijder citroen en limoenschil) en garneer het gerecht met geroosterd amandelschaafsel. Bron: mijn receptenboek.nl