Rabarbertaart header afbeelding

Rabarbertaart

Nagerechten, 1 taart

Ingrediënten
  • Taartdeeg:
  • 300 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 200 gram roomboter
  • 1 ei
  • Mespuntje zout
  • Vulling:
  • 700 gram rabarber, in stukjes van 1,5 cm
  • 2 el. maizena
  • 200 gram suiker
  • Crumble:
  • 90 gram bloem
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • 2 el. suiker
  • 120 gram koude roomboter
Bereidingswijze

Meng de boter, suiker en het ei.

Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg.

Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en zet het 30 minuten in de koelkast.

Rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.

Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling:

Meng de rabarber met de maïzena en de suiker.

Verdeel het mengsel over het deeg in de vorm en zet in de koelkast.

Crumble:
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Meng de bloem met de basterdsuiker en suiker.

Snijd de boter in kleine blokjes en wrijf samen met het bloemmengsel tot kruimels.

Verdeel de kruimels over de taart en bak de rabarbertaart in circa 1 uur goudbruin en gaar.

Laat de taart afkoelen. Lekker met slagroom!
Bron: 24kitchen.nl