Maaltijdsalade met krieltjes en pittige kip header afbeelding

Maaltijdsalade met krieltjes en pittige kip

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 125 gram rucola
  • 125 gram slamix/mesclun
  • 20 cherrytomaatjes
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 400 gram krieljes met schil
  • Kipfilet a 400-500 gram
  • 4 eetlepels Cajunkruiden
  • 4 eetlepel honing-mostersddressing
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Snijd de krieltjes in hapklare stukken en was ze grondig onder de koude kraan.

Kook de aardappeltjes vervolgens in 15 – 20 minuten gaar.

Laat ze volledig afkoelen. Sla de kipfi let een beetje plat en kruid aan weerszijden met Cajunkruiden.

Grill de kip in een paar minuten gaar.

Snijd de champignons in plakjes en bak deze in een klein beetje olie of boter gaar.

Was de rucola en de slamix/mesclun grondig onder de koude kraan en verdeel deze op een bord.

Halveer de cherrytomaatjes en verdeel deze samen met de gebakken champignons over de sla.

Sprenkel de honing-mosterddressing over de sla en verdeel vervolgens de krieltjes over de salade.

Strooi peper en zout over de krieltjes en snijd de gegrilde kipfi let in plakken.

Verdeel de kipfilet over de salade en maak de salade af met Parmezaanse kaas.