Bloemkool uit de oven header afbeelding

Bloemkool uit de oven

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 400 gram penne
  • 35 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml melk
  • 100 gram kaas
  • 200 gram spekjes
  • Peper en zout
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de bloemkoolroosjes en penne gaar. Bak de spekjes uit.

Maak van de boter en bloem een roux en roer er dan de melk beetje bij beetje door tot een mooie
saus ontstaat.

Smelt de kaas in de saus en breng op smaak met zout en peper.

Giet de bloemkool en penne af en meng ze met de spekjes in een ovenschaal.

Schenk de saus eroverheen en zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.

Bron: lekkertafelen.nl