Zoete aardappelen met mais, spek en tomaat header afbeelding

Zoete aardappelen met mais, spek en tomaat

Bijgerechten, 2 personen

Ingrediënten
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 100 gram ontbijtspek (reepjes)
  • 3 stuks snij (intense) tomaten
  • 1 maiskolf
  • 1/4 kruidenbouillonblokje
  • 2 el. zonnebloemolie
Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes van 1 cm.

Kook ze gaar in water met zout (let op dat ze niet te gaar worden).

Giet de aardappelen af. Bak de plakjes spek goudbruin.

Verwijder ze uit de pan en gebruik het spekvet om de gesnipperde ui uit te bakken.

Laat ze lichtbruin worden. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadlijsten.

Voeg de tomatenblokjes en het bouillonblokje samen met een scheutje vocht toe en laat het vervolgens 10 min pruttelen.

Maak de mais schoon en snij de korrels los van de kolf.

Kook de korrels in circa 10 minuten gaar. Voeg ze vervolgens toe aan de andere groenten.

Verdeel de zoete aardappelen over 2 borden en leg de groenten erover heen.

Gebruik de gebakken plakjes spek als garnering over het geheel.