Tagliatelle met spinazieroomsaus header afbeelding

Tagliatelle met spinazieroomsaus

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 400 gram tagliatelle
  • 500 gram verse spinazie, goed gewassen en fijngesneden
  • 2 tene knoflook, gepeld en in plakjes
  • 1 tl. nootmuskaat
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen
  • 1 dl. slagroom
  • Olijfolie
  • 2 tl. boter
  • 150 gram mascarpone
  • 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze

Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook de pasta

volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zet ondertussen een koekenpan of wok op het vuur en doe daar een scheutje olijfolie, een klontje boter, de knofl ook en de nootmuskaat in.

Roer, als de boter gesmolten is, de spinazie erdoor.

Blijf roeren tot de spinazie geslonken is.

Giet de spinazie af en roer de room en de mascarpone erdoor.

Breng op smaak met zout en peper.

Roer de pasta door de saus en bestrooi het met de Parmezaanse kaas.