Bijgerechten, 4 personen
IngrediëntenKook de aardappelen gaar.
Giet ze af en zet ze nog even terug op het vuur om zo veel mogelijk vocht te verdampen.
Pas op dat het niet aanbrandt! En maak ze fijn met een stamper.
Voeg de eidooiers en de melk toe. Roer dit goed door elkaar.
Voeg dan de peterselie, kaas, peper en zout toe en roer het nog even goed door.
Klop de eiwitten met een vork een beetje los en schenk het op een bord.
Strooi de paneermeel op een ander bord. Maak van de aardappelpuree kleine bolletjes.
Bestrooi de bolletjes met bloem zodat ze helemaal bedekt zijn.
Rol de bolletjes luchtig door het paneermeel, dan door het eiwit en tenslotte nog een keer door het
paneermeel.
Leg de kroketjes naast elkaar in een schaal en laat ze een paar uur opstijven in de koelkast.
Bak de kroketjes 2 – 5 minuten in de frituurpan op 180 graden