Bobotie met rijst header afbeelding

Bobotie met rijst

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 2 appels, in plakjes
  • 800 gram sperziebonen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el. citroensap
  • 2 eieren
  • 400 gram gehakt
  • 400 gram rijst
  • water
  • 200 ml. creme fraiche
  • 1 tl. mosterdzaad
  • 1 el. kerrie
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el. kurkuma
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng water aan de kook en kook hierin de sperziebonen ongeveer 8 min.

Bak het gehakt rul en voeg dan de ui en knoflook toe. Bak dit zo’n 3 minuten mee.

Voeg 100ml water, crème fraîche, citroensap, mosterdzaad, kerrie, laurierblaadjes, kurkuma, zout en peper toe en roer alles goed door.

Breng het mengsel aan de kook en laat het een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

Haal de pan van het vuur en voeg de appel en sperzieboontjes toe.

Verwijder de laurierblaadjes. Klop de eieren los en roer ze door het gerecht.

Doe het in een ovenschaal en zet het 30 min in de oven. Kook ondertussen de rijst