Pompoen-Boerenkool stamppot header afbeelding

Pompoen-Boerenkool stamppot

Hoofdgerechten, 2 a 3 personen

Ingrediënten
  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 1 Hokkaido pompoen, in grove stukken
  • 125 gram spekjes
  • 1 tl. nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 2 el. slagroom
Bereidingswijze

Leg de stukken pompen in een grote pan en vul met water totdat de pompoen net onder water staat.

Voeg een snufje zout toe. Leg de boerenkool er bovenop.

Breng aan de kook op hoog vuur en met de deksel op de pan. Laat 15 minuten op zacht vuur koken.

Bak ondertussen de spekjes knapperig.

Giet de pompoen met boerenkool af, voeg de slagroom, nootmuskaat en peper toe.

Stamp de pompoen en boerenkool tot een stevige stamppot. Roer de spekjes door de stamppot.

Bron:voedzaam&snel.nl