Paddenstoelen op toast (lunch of voorgerecht) header afbeelding

Paddenstoelen op toast (lunch of voorgerecht)

BijgerechtenVoorgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 250 gram gemende paddenstoelen, in grove stukken
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 6 el. kook of slagroom
  • 4 sneden Italiaanse boerenbrood
  • 100 gram buffelmozzarella in blokjes
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 230°C. Verhit de grill. Doe de roomboter in een koekenpan.

Voeg zodra de boter gaat kleuren, de paddenstoelen, knofl ook en chilipeper toe.

Voeg wat zout en peper toe. Bak de paddenstoelen circa 3 minuten op hoog vuur en schep ze regelmatig om.

Zodra het vocht verdampt is, zijn de paddenstoelen gaar.

Roer er op het eind de peterselie en het sap van de hoeveelheid citroen door. Voeg de room toe en breng het aan de kook.

Breng verder op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout. Rooster ondertussen het brood.

Haal het na 8 minuten uit de oven en verdeel het mengsel over het brood en strooi de kaasblokjes erover.

Plaats het in de oven onder de grill, tot de kaas borrelt.