Rode kool met Dijkmans zoet header afbeelding

Rode kool met Dijkmans zoet

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram rode kool, gesneden
  • 5 Dijksmans Zoet appelen, in kleine stukjes
  • Handvol notenmix
  • 1 el. kaneelsuiker
  • 2 glazen rode wijn
  • Olie
  • Zout en peper
Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en voeg de rode kool toe. Roer het goed door tot alle rode kool wat glazig is.

Giet de wijn erbij. Schenk er zoveel water bij tot de kool net onder water staat en breng het aan de kook.

Voeg de appel, kaneel, zout en peper toe. Leg een deksel op de pan en laat het ongeveer 10 minuten koken.

Haal dan het deksel eraf en roer alles goed door. Laat het zachtjes doorkoken tot alle vocht verdampt is.

Roer het af en toe even door. Voeg op het laatst de noten toe. Lekker met aardappelpuree en saucijzen worstjes.