Ovenschotel met tomaat header afbeelding

Ovenschotel met tomaat

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 600 gram vastkokende aardappelen in plakjes
  • 1 prei, in ringen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 500 gram gehakt
  • 4 tomaten, in blokjes
  • 1 tomaat in pakjes
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper
  • 100 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze

Kook de aardappelen tot ze nog net niet gaar zijn en giet ze af. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit de ui 2 minuten, voeg de knofl ook, Italiaanse kruiden en het gehakt toe.

Bak het gehakt rul en voeg dan de prei en tomaatstukjes toe.

Kook dit zachtjes, met het deksel op de pan, ca. 10 minuten tot de prei gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de helft van de aardappelplakjes.

Schep hier het gehaktmengsel op. Leg dan de andere helft van de aardappelplakjes erop. Leg de plakjes tomaat hierop.

Bestrooi met wat peper en zout en strooi er geraspte kaas overheen. Zet de schaal ca. 20 minuten in de oven.