Zuurkoolschotel met zoete aardappel uit de oven header afbeelding

Zuurkoolschotel met zoete aardappel uit de oven

Hoofdgerechten, 2-4 personen

Ingrediënten
  • 1kg zoete aardappelen
  • 500 gram zuurkool
  • 1 appel
  • Handje rozijnen
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 tl. kerrie
  • Peper en zout
  • Evt. klontje roomboter
  • Evt. scheutje melk
Bereidingswijze

Schil de zoete aardappelen en snij ze in gelijke stukken.

Kook de zoete aardappel in zo’n 10 minuten gaar in water met zout. Giet de aardappelen af.

Voeg eventueel een scheutje melk en een klontje roomboter toe en stamp er een romige puree van.

Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de zuurkool goed uitlekken. Verdeel de zuurkool over een ingevette ovenschaal.

Breng deze op smaak met wat peper, zout en de kerriepoeder. Meng het even door elkaar.

Snij de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.

Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel. Garneer de zuurkoolschotel met de geraspte kaas.

Bak de ovenschotel in 20 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180 graden.

De zuurkoolschotel is klaar als de kaas een lekker krokant laagje is geworden.

Bron: uitpaulineskeuken.nl