Witlof uit de wok met ham, kaas en banaan header afbeelding

Witlof uit de wok met ham, kaas en banaan

Hoofdgerechten, 4 personen

Ingrediënten
  • 500 gram witlof
  • 4 bosuitjes
  • 2 bananen
  • 2 el. citroensap
  • 150 gram belegen kaas
  • 400 gram pasta
  • zout
  • 3 el. olie
  • 200 gram hamreepjes
  • 4 el. pikante tacosaus
Bereidingswijze

Haal de witlofblaadjes los en snijd ze in lange smalle repen.

Snijd de bosuitjes in stukjes van 3-4 cm en snijd ook die in lange smalle repen.

Snijd de banaan in schuine plakjes en leg ze in wat water met het citroensap, zodat ze niet verkleuren.

Snijd de kaas in smalle reepjes, ter grootte van de ham reepjes.

Kook de pasta beetgaar. Verhit een wok droog voor. Schenk hierin langs de rand de olie.

Schep de witlof en bosui in de wok en roerbak op halfhoog vuur 3 minuten.

Schep de ham reepjes erbij en roerbak nog 2 minuten.

Giet 1 dl pastawater in een kommetje, stort de pasta in een vergiet en laat de pasta kort uitlekken.

Laat de banaanplakjes uitlekken.

Schep de banaanplakjes, pasta, tacosaus en wat pastakookwater bij de groenten in de wok en roerbak op laag vuur nog 2 minuten. Schep op het laatst de kaasreepjes erdoor en serveer direct.

ilovewitlof.nl